top of page
  • Foto van schrijverFizr

Veranderende zorgprofielen in de WlzCliënten stromen steeds later in waardoor de zorgbehoefte snel verandert. Zowel voor de cliënt als voor de zorgaanbieder is het belangrijk dat de cliënt het juiste zorgprofiel heeft, zodat er passende zorg geleverd kan worden. In de praktijk zien we dat het soms lang duurt voordat duidelijk wordt dat een cliënt een zorgprofiel heeft dat niet meer passend is bij zijn huidige zorgbehoefte.


Fizr geeft regelmatig op maat gemaakte kennissessies bij zorgaanbieders. Voor een zorgaanbieder hebben wij tijdens zo’n kennissessie de organisatie meegenomen hoe om te gaan met zorgprofielen in de breedste zin van het woord. We hebben handvatten geboden voor het toetsen van de profielen aan de huidige situatie van de cliënt. Daarnaast is er aandacht besteed aan het borgen van deze toetsmomenten / signaleringen in de zorgprocessen. 


Naar aanleiding van de sessie is deze zorgaanbieder een project gestart, om de profielen van hun cliëntenbestand te kunnen toetsen en waar nodig aanvragen in te dienen bij het CIZ om een aanpassing in indicatie te verzoeken. Een prachtig vervolg op een waardevolle sessie! Aan de hand van goed toepasbare modellen die bewezen effectief zijn in deze toetsing hebben we snel en effectief een positieve impuls kunnen geven aan het proces van (her)indicatie. 


Wilt u weten wat we voor u kunnen doen met betrekking tot dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder: info@fizr.nl

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page